O institutie financiara nebancara, Cetelem, a lansat in premiera aceasta oferta pe piata romaneasca. In Franta, produsul are succes.
Completezi datele personale, cele referitoare la veniturile si datoriile tale pe site-ul societatii de creditare Cetelem si afli ce suma poti imprumuta si care sunt costurile aferente creditului. Acesta este primul pas si dureaza circa zece minute. Dupa parcurgerea acestuia, din punct de vedere al finantatorului, creditul este aprobat daca datele introduse in aplicatia on-line sunt corecte. Societatea verifica datele completate on-line.
Pasul doi este sa printezi contractul de credit si adeverinta de venit care trebuie completata de angajator. Contractul de credit trebuie semnat, iar adeverinta trebuie completata de firma la care lucrezi. Acestea, impreuna cu copia buletinului de identitate si un document care sa ateste un cod IBAN detinut de cel care face imprumutul, trebuie sa ajunga la Cetelem.
Pot fi trimise prin posta, prin intermediul firmelor de curierat rapid sau pot fi depuse la biroul Cetelem dintr-un magazin in care aceasta firma acorda credite. Daca toate datele completate au fost corecte, iar cel care a facut aplicatia nu primeste o nota proasta de la Biroul de Credit, in cel mult cinci zile urmeaza sa aiba banii in contul indicat, potrivit oficialilor Cetelem.
Cu dobanda fixa
Creditele sunt acordate in lei, iar dobanzile nominale sunt fixe, intre 7% si 12%. Dobanda anuala efectiva se plaseaza intre 14% si aproape 21%, potrivit oficialilor Cetelem. Imprumuturile sunt acordate pe vechile norme de creditare, cele care prevad ca la un credit de consum rata sa fie cel mult 30% din veniturile nete, iar suma ratelor lunare contractate sa nu depaseasca 40% din totalul veniturilor. Societatea de creditare incearca sa obtina avizul Bancii Nationale a Romaniei pentru a da credit