Vânzarea ultimului producător de medicamente din portofoliul statului nu răspunde nici intereselor companiei, nici cerinţelor europene Prin situaţia financiară şi programul
Vânzarea ultimului producător de medicamente din portofoliul statului nu răspunde nici intereselor companiei, nici cerinţelor europene
Prin situaţia financiară şi programul investiţional, Antibiotice pare să dezmintă formula "statul, cel mai prost administrator". Ca să nu-şi iasă din mână însă, statul vrea să ne arate că este cel puţin un prost vânzător, care nu are în cap nicio strategie.
Ultimele două săptămâni au arătat că vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la Antibiotice Iaşi are toate "şansele" să se transforme într-un nou scandal de privatizare. Mai ales că privatizarea este încă departe de a se fi consumat.
Teoretic, este chiar blocată în acest moment, în condiţiile în care Curtea de Apel Iaşi a decis suspendarea hotărârii de guvern privind privatizarea societăţii prin licitaţie cu strigare. Neaşteptând nici măcar recursul, reclama cu vânzarea Antibiotice a curs nestingherită pe televizor (de parcă un mare investitor, producător de medicamente, cum spune AVAS că ar vrea, se uită la televizor ca să ia decizii). "Dacă nu aveţi acoperire, banii care se duc pe publicitate vor trebui recuperaţi de la unii din buzunar", l-a avertizat Mircea Ifrim, preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, pe şeful AVAS, Teodor Atanasiu.
Deputaţii au început însă să pună problema de ce atâta grabă în vânzarea Antibiotice. "Suntem îngrijoraţi de ce se întâmplă cu medicamentele şi nu putem să dăm o decizie cu multă uşurinţă pentru vânzarea ultimei nave-amiral care produce antibiotice şi prin care am putea controla preţurile de pe piaţă", a spus Mircea Ifrim, citat de Mediafax.
Cuvinte mari şi nu întru totul pe limba economiei libere, dar care au o