Efectele revenirii lui Adrian Năstase în conducerea PSD se vor vedea la alegerile locale. Scrutinul va arăta dacă partidul câştigă sau pierde electorat prin această mişcare. Sursa: Codrin Prisecaru
Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a fost citat la DNA pentru o discuţie cu procurorii. Este vorba despre prima discuţie după revenirea sa în fruntea PSD.
„Da, este adevărat, am fost citat la DNA. Nu ştiu dacă are legătură cu alegerea mea ca preşedinte al Consiliului Naţional“, ne-a declarat Năstase. Iniţial, înfăţişarea trebuia să aibă loc azi. După discuţiile dintre avocaţii lui Năstase şi procurorii DNA, a rămas ca vizita să fie reprogramată pentru mijlocul săptămânii.
Tot miercuri este programată şedinţa Biroului Permanent al PSD în noua formulă cu Năstase. Citarea este anterioară votului de la Consiliul Naţional, neavând legătură cu revenirea acestuia. Dar ar putea arăta cum îşi vor împărţi timpul unii dintre liderii PSD căutând ca între întâlnirile cu alegătorii să insereze şi explicaţiile pentru procurori. Tocmai datorită problemelor de dosar, liderii PSD, şi cei care au fost „pentru“, şi cei care au fost „împotriva“ lui Năstase, aşteaptă acum efectele acestei mutări.
Viitorul e neclar
Consecinţele revenirii lui Adrian Năstase în fruntea PSD se vor vedea abia la alegerile locale. Teoretic, dacă rezultatele PSD vor fi peste 24%, scorul obţinut la europarlamentare, înseamnă că venirea lui Năstase a fost un plus. Dacă vor fi sub 24%, înseamnă că PSD a făcut o mutare păguboasă. Dacă scorul social-democraţilor va fi tot de 24%, atunci toată agitaţia a fost inutilă. În realitate, lucrurile vor fi mai complicate şi va conta doar abilitatea de a-şi asuma meritele sau de a pasa răspunderea pe ceilalţi.
În PSD, părerile privind consecinţele benefice sau nefaste ale revenirii l