La aproape o luna dupa ce Motorola a anuntat ca ia in considerare optiunea de a separa divizia de telefoane mobile, cea mai mare unitate din cadrul grupului, bancherii, analistii si executivii din industrie spun ca vanzarea Motorola nu este nici iminenta, nici posibila, scrie Business Week..
Cateva companii au declarat public ca nu sunt interesate de o eventuala achizitie a diviziei de telefoane mobile, iar cei care si-au anunta intentia de cumparare nu sunt dispusi sa plateasca suma ceruta de oficiali. Analistii sunt de parere ca intreprinderea valoreaza mai mult de opt miliarde de dolari.
In lipsa unei oferte acceptabile, oficialii companiei s-au gandit la un plan de urgenta: o reorganizare in-house.
CEO-ul Motorola, Greg Brown, a dat semne ca incearca sa imbunatateasca business-ul de telefoane mobile inca de la inceputul mandatului sau. El a luat controlul operational al diviziei, inlocuindu-l pe fostul sef, Stu Reed. Cei care cunosc planul lui Brown sunt de parere ca acesta a incercat sa ii elimine pe executivii care nu erau performanti si pe cei in angajarea carora nu avusese niciun cuvant de spus. Intre timp, el a incercat sa atraga talentul de care compania are nevoie cu disperare.
„Stie ce sa faca pentru a reabilita aceasta divzie”, apreciaza Robert Laikin, directorul executiv al companiei Brightpoint, un distribuitor major de telefoane mobile.
Compania mai are mult de investit pentru a reabilita productia de telefoane mobile, mai ales dupa ce vanzarile diviziei au scazut cu 38% in ultimul trimestru al anului trecut. Mark McKechnie, analist pentru American Technology Researchm estimeaza ca investitiile pe care trebuie sa le realizeze compania se cifreaza intre 500 milioane de dolari si doua miliarde de dolari doar pentru a iesi pe piata cu o linie noua de produse.
Chiar daca o intelegere nu este iminenta, o eventuala vanza