Principele Radu de Hohenzollern-Veringen (foto) s-a aflat luni la Braşov, pentru a-şi lansa cartea şi pentru a puncta programul imaginat de Casa Regală pentru dezvoltarea României în următorii 30 de ani. Vizita sa a debutat cu o incursiune la Liceul „George Moroianu” din Săcele. Totodată, în calitate de autor de teză de doctorat în domeniul ştiinţelor apărării, principele Radu s-a aflat printre studenţii şi cadrele Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, pentru a le vorbi despre leadership. „Vizita mea nu a fost numai pentru a vorbi despre importanţa lidershipului, ci şi un fel semnal de alarmă ca astfel de instituţii să fie mult mai bine dezvoltate. Există în jurul nostru o nevoie extraordinară de a împărtăşi experienţe, de a deprinde principiile securităţii şi apărării. România e un loc ideal pentru aşa ceva, iar Braşovul e piatra preţioasă de pe acest inel”, a precizat principele Radu.
Planul dezvoltării României pe următorii 30 de ani
Radu de Hohenzollern a lansat şi volumul „Biblioteca în flăcări”, o carte ce cuprinde pagini de jurnal, note de călătorie, conferinţe şi prelegeri. Titlul volumului face trimitere la la Biblioteca Fundaţiei Universitare Carol I mistuită de flăcări în decembrie 1989, când s-au pierdut aproximativ 500.000 de volume.
„Ce a ars atunci nu este doar cartea, ci, încă o dată, o parte din identitatea naţională. Vânzarea volumului înseamnă o victorie a societăţii actuale, nu a autorului, pentru că, ceea ce exprim eu aici ca un fel de ruptură identitară care s-a produs, nu este din vina celor care ne ascultă, nici a mea sau a unei persoane, este însă realitatea care de acum încolo trebuie să meargă mână în mână cu dezvoltarea”, a precizat autorul, în cadrul lansării găzduite de Librăria Şt. O. Iosif.
Finalul cărţii cuprinde o viziune pentru dezvoltarea României pe următorii 30 de ani. Principele Radu de Hoh