Unul cate unul, se aduna in Cer marii nostri duhovnici, la vreme de iarna salcie. Dupa ce, de curand, ne-a parasit Parintele Ioanichie Balan de la Sihastria, iata ca, pe 7 februarie, s-a mutat la Domnul si Parintele Arhimandrit Grigorie Babus, unul dintre putinii cunoscatori ai culiselor Bisericii Ortodoxe Romane sub comunism, prieten apropiat al fericitului patriarh Teoctist, ctitor si director al Bibliotecii Sfantului Sinod.
In noiembrie 2006, Parintele Grigorie isi parasise biroul de la Manastirea Antim din Bucuresti si se retrasese la manastirea Cheia (Prahova), unde a intrat in monahism acum 80 de ani! Retragerea la manastirea sa de metanie a fost pesemne hotarata de sentimentul ca i se apropie ceasul.Vestea mortii sale ne-a intristat, caci ne e greu fara zambetul sau cald, fara vorba de duh rostita cu larghetea unui boier de vita veche, dedat la cele carturaresti, si fara sfaturile sale duhovnicesti. Am fi vrut sa-l mai vedem o data, si chiar ne-am propus asta, cand am aflat ca e bolnav. Dar nu am fost vrednici de o ultima intalnire. Cu acest regret il pomenim acum pe unul dintre discretii truditori ai Bisericii, care, fara sa aiba mare rang, au reusit sa faca mai mult pentru ea decat multi ierarhi.
Parintele Grigorie s-a nascut la 3 iunie 1915, in comuna Teisani, jud. Prahova. La 13 ani a fost primit frate la manastirea prahoveana Cheia, unde era staret unchiul sau, arhimandritul Grigorie Georgescu. Mai tarziu a absolvit Seminarul Teologic de la Manastirea Cernica, avandu-i colegi si prieteni pe calugarii Teoctist Arapasu, viitor patriarh al Romaniei, si Sofian Boghiu, viitor staret al Manastirii Antim din Bucuresti. Apoi a urmat Facultatea de Teologie din Bucuresti si a obtinut titlul de doctor in teologie. Fiind inzestrat cu o voce deosebita, a devenit, pe rand, cantaret si ierodiacon la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, iar la 22 februar