Citiva elevi din clasele a VII-a si a VIII-a au fost furati la punctaj de catre profesorii care le-au corectat tezele cu subiect unic. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean, la nivelul judetului Braila sint 20 de lucrari in cazul carora diferenta intre nota initiala si cea obtinuta dupa contestatii a fost de peste 1,5 puncte. Cu toate ca notele elevilor de la teze trebuie sa fie corecte, pentru ca sint importante la admiterea lor in liceu, unii profesorii nu au tinut cont de baremele de corectare si au interpretat in maniera proprie raspunsurile. Asadar, rezultatele incorecte vor avea repercusiuni asupra viitorului elevilor pentru ca, dupa cum bine se stie, vor face parte din media de admitere la liceu.
Inspectoratul Scolar Judetean Braila va analiza aceste cazuri si va aduce la cunostinta scolilor unde predau profesorii care au facut parte din comisie, situatia constatata. Lilliana Tudoran, inspectorul scolar general, ne-a precizat ca despre cele 20 de lucrari se va discuta in consiliul de administratie, iar scolile de unde provin profesorii corectori vor fi instiintate. La rindul lor, unitatile de invatamint vor fi nevoite sa desfasoare o ancheta proprie si sa sanctioneze profesorii vinovati.
La nivelul tarii nu exista, deocamdata, o situatie clara a modului cum au fost punctate lucrarile. Aceste date se centralizeaza, inca, la nivelul Ministerului Educatiei.
Citiva elevi din clasele a VII-a si a VIII-a au fost furati la punctaj de catre profesorii care le-au corectat tezele cu subiect unic. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean, la nivelul judetului Braila sint 20 de lucrari in cazul carora diferenta intre nota initiala si cea obtinuta dupa contestatii a fost de peste 1,5 puncte. Cu toate ca notele elevilor de la teze trebuie sa fie corecte, pentru ca sint importante la admiterea lor in liceu, u