O cură cu spanac la începutul primăverii este soluţia pentru a evita astenia. Spanacul fiert sau salatele în care adăugăm frunze proaspete de spanac au proprietăţi tonifiante, remineralizante.
O cură cu spanac la începutul primăverii este soluţia pentru a evita astenia. Spanacul fiert sau salatele în care adăugăm frunze proaspete de spanac au proprietăţi tonifiante, remineralizante.
Astenia de primăvară poate fi prevenită cu ajutorul spanacului, spun nutriţioniştii. Şi pe bună dreptate, dacă ne gândim la vitaminele şi mineralele pe care ni le oferă cu dărnicie frunzele de spanac: fier, potasiu, calciu, vitamina C, vitamina E, acid folic, betacaroten. 100 g spanac conţin 5 mg fier, 500 mg potasiu, 170 mg calciu, 26 mg vitamina C, 2 mg vitamina E, 150 micrograme acid folic, 3.500 micrograme betacaroten. De aceea, frunzele proaspete de spanac trebuie introduse în regimul alimentar al copiilor, al vârstnicilor, al tuturor celor care au nevoie de fortificarea organismului.
“Spanacul este bogat în potasiu, care stimulează muşchiul cardiac, dar şi în calciu, important pentru sănătatea oaselor, pentru contracţia musculară şi buna funcţionare a sistemului nervos”, arată prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Iar datorită conţinutului ridicat de betacaroten, frunzele de spanac previn problemele de vedere.
DETOXIFIERE. La începutul primăverii, specialistul nostru prof. dr Gheorghe Mencinicopschi ne recomandă o cură de detoxifiere. Ca toate verdeţurile, spanacul este un bun depurativ şi detoxifiant. De aceea, salatele în care adăugăm spanac şi ulei de măsline contribuie la eliminarea rapidă şi eficientă a toxinelor. Fibrele alimentare, vitaminele şi mineralele din spanac stimulează procesele naturale de detoxifiere a organismului, care iese din iarnă cu o zestre serioasă de toxin