Deşi mulţi nu sunt conştienţi de acest lucru, trebuie menţionat că, în unele cazuri, colegii de la locul de muncă îi trag în jos pe cei din jurul lor. Un nou studiu realizat la Universitatea din Calgary, Marea Britanie, a relevat faptul că un coleg, care face ceva nou faţă de ce ştiu ceilalţi din birou, le încetineşte ritmul de muncă celorlalţi. Descoperirea îşi are originile în sistemul nervos central. Dacă vedem pe cineva că îndeplineşte o anumită sarcină, imediat ne imaginăm făcând acelaşi lucru. Acest comportament face parte din oglinda sistemului neuronal. Cercetătorii i-au pus pe voluntari să îndeplinească singuri o sarcină în faţa computerului. Apoi, o sarcină asemănătoare a trebuit îndeplinită alături de un partener.
La final, voluntarii au trebuit să îndeplinească din nou sarcina singuri, însă li s-a spus că partenerul va face acelaşi lucru într-o cameră separată. Când partenerii au putut să se vadă printr-o fereastră, s-a constatat că sarcina era îndeplinită mult mai greu. Când unul dintre parteneri părăsea computerul, randamentul celui care rămânea să-şi îndeplinească sarcinile creştea semnificativ. Se crede că acest lucru s-a întâmplat pentru că partenerii îşi studiau reciproc mişcările şi reacţiile. Cercetătorii au declarat că studiul este util pentru angajatori. Astfel, se poate trage concluzia că un angajat care are biroul lui lucrează mult mai bine faţă de angajaţii care stau mai mulţi într-un birou. (Ş.C.)
Deşi mulţi nu sunt conştienţi de acest lucru, trebuie menţionat că, în unele cazuri, colegii de la locul de muncă îi trag în jos pe cei din jurul lor. Un nou studiu realizat la Universitatea din Calgary, Marea Britanie, a relevat faptul că un coleg, care face ceva nou faţă de ce ştiu ceilalţi din birou, le încetineşte ritmul de muncă celorlalţi. Descoperirea îşi are originile în sistemul nervos central. Dacă vedem pe cineva că îndepl