Veneţia în Carnaval! Întâlnim aici o lume pe dos, unde a te masca înseamnă, între altele, a te refugia într-un spaţiu în care aproape toate regulile pot fi ocolite sau interpretate.
Veneţia în Carnaval! Întâlnim aici o lume pe dos, unde a te masca înseamnă, între altele, a te refugia într-un spaţiu în care aproape toate regulile pot fi ocolite sau interpretate. “Bauta” acoperă faţa, cu o linie fermă, fără gură şi cu multă poleială. Unii au putut găsi o variantă a acesteia, ce acoperă doar partea superioară a feţei, de la frunte până la nas şi pomeţi. “Moretta” este o mască ovală confecţionată din catifea neagră, purtată mai ales de femei. “Larva”, numită şi “Voito”, e de obicei albă şi tipic veneţiană. Cuvântul “larva”, de origine latină, poate însemna şi “mască”, şi “fantomă”. Carnavalul veneţian a sărbătorit în acest an simţurile, printre care şi gustul. Cartierul Cannaregio a fost “capitala gustului”, în care “măştile” îşi căutau la ora mesei un loc în osterii, teverne, pizzerii şi restaurante, unde să mănânce un “Sensation Menu”. Acesta conţinea peşte marinat – în bucăţele, file sau carpaccio; marinat cu lămâie, cu piper negru, cu ghimbir sau portocală. Erau apoi faimoasele sardine veneţiene, marinate în saòr (având la bază oţet şi vin alb, stafide, seminţe de pin şi ceapă şi lăsate să se marineze 24 de ore). Pe urmă, se servea anghila, pregătită într-un sos roşu. După un asemenea festin, o plimbare pe străzile Veneţiei putea fi o alegere potrivită.
Veneţia în Carnaval! Întâlnim aici o lume pe dos, unde a te masca înseamnă, între altele, a te refugia într-un spaţiu în care aproape toate regulile pot fi ocolite sau interpretate.
Veneţia în Carnaval! Întâlnim aici o lume pe dos, unde a te masca înseamnă, între altele, a te refugia într-un spaţiu în care aproape toat