Campusul Regie îşi ia adio de la rablele părăsite de ani buni, care blochează locurile de parcare.
În urma unor sesizări făcute de reprezentanţii Universităţii Politehnica, utilajele Administraţ iei Domeniului Public sector 6 au ridicat ieri patru automobile fără stăpân, urmând ca zilele următoare să intervină şi în cazul altor 20 de autovehicule identificate.
Acţiunea face parte dintr-un proiect pe 2008 al administraţiei locale privind ridicarea maşinilor părăsite de pe domeniul public.
Proceduri greoaie, bucureşteni întreprinzători
Deşi problemele acute privind lipsa parcărilor nu sunt în campusurile de pe malul stâng al Dâmboviţ ei, primarul Cristian Poteraş a decis să-şi lanseze proiectul printre studenţi.
Acesta a susţinut că legislaţia în vigoare întârzie administraţia să-şi facă treaba. „Să ridici o ma- şină părăsită e o procedură destul de greoaie. Trebuie făcută o poză, apoi urmează somaţia pe maşină, după care o ultimă somaţie la domiciliul proprietarului. Durează cel puţin 90 de zile“, s-a plâns edilul, care a mai adăugat că, în prezent, peste 400 de maşini părăsite ar trebui ridicate de pe raza sectorului, dar că doar pentru 140 există dispoziţii, acestea urmând să fie depozitate pe platforma special amenajată de la CET Vest.
Activitatea de ridicare a rablelor de pe domeniul public este îngreunată însă şi de locuitorii Capitalei. Reprezentanţii administraţ iei au susţinut că proprietarii, după ce primesc somaţiile acasă, îşi mută maşinile ca să nu rămână fără ele. „Aşa se face că noi nu le mai putem ridica pentru că a fost schimbată adresa şi trebuie făcută o nouă dispoziţie“, a spus Laura Tiţă, şef serviciu Monitorizare Protecţia Mediului.
Situaţia parcărilor în sectorul 6 este una critică, cele mai afectate cartiere fiind Drumul Taberei şi Militari.