Se pare ca oriunde mergi, in ziua de azi, auzi cate ceva despre ceaiul verde si despre cum ajuta acesta la mentinerea sanatatii. Folosirea ceaiului verde in scop medicinal a inceput in urma cu aproximativ 4000 de ani in urma.
Astazi, in urma cercetarilor efectuate, s-a descoperit ca ceaiul verde contribuie la scaderea riscului de cancer, cresterea imunitatii, diminuarea colesterolului, pierderea in greutate, calmarea dureilor de cap, a problemelor digestive si chiar a depresiei. Proprietatile medicinale ale ceaiului verde provin din faptul ca acesta este foarte bogat in antioxidanti.
Deci, ce are ceaiul verde atat de special? Raspunsul poate fi gasit plecand de la analiza unei componente ale ceaiului verde - epigallocatechin gallate (EGCG). Epigallocatechin gallate este cunoscut ca un puternic antioxidant si este componenta care da ceaiului verde proprietati benefice.
Potrivit unor studii din trecut, substanta numita resveratrol, care se gaseste in vinul rosu, are capacitatea de a reduce efectele negative ale fumatului. Ei bine, EGCG este de doua ori mai puternic decat resveratrolul.
Singurul efect negativ al consumului de ceai verde este acela ca uneori provoaca insomnii, insa contine mai putina cofeina decat cafeaua.
Pentru a-si pastra proprietatile, nu fierbe frunzele de ceai, ci adauga-le in apa fierbinte (circa 80-90 de grade Celsius) pentru circa un minut. In cazul pliculetului de ceai, scufunda-l de cateva ori in apa. Nu il lasa prea mult in cana, deoarece bautura se va transforma intr-una amara si astringenta.
Sursa: helium.com Se pare ca oriunde mergi, in ziua de azi, auzi cate ceva despre ceaiul verde si despre cum ajuta acesta la mentinerea sanatatii. Folosirea ceaiului verde in scop medicinal a inceput in urma cu aproximativ 4000 de ani in urma.
Astazi, in urma cercetarilor