Printre proiectele facute de Westfourth se numara sediul Mindbank, Charles de Gaulles Plaza, America House (cea mai mare tranzactie imobiliara cu un imobil de birouri din Bucuresti - 120 mil. euro), Europe House, ambasada Canadei, ansamblul rezidential Asmita Gardens sau turnul de birouri de 100 de metri Tower Center International. Unul dintre putinii arhitecti care si-au lasat amprenta asupra Capitalei in era post-comunista este Vladimir Arsene, cel care a pus bazele biroului de arhitectura Westfourth. Plecat la New York inca din 1978, Arsene a adus la intoarcerea in Romania, dupa
Privit de unii ca un rau necesar, de altii ca un profet al dezvoltarii, ca un inamic al traditionalismului sau ca o victima a dezvoltatorilor, arhitectul bucurestean este inca in cautarea privilegiului de a da forma orasului. Scheletul Capitalei interbelice a fost pana nu demult laboratorul in care au avut loc o serie de experimente
periculoase, de la aglomerarea urbana excesiva la lipsa de identitate a cladirilor. Valul de prospetime estetica de dupa ?90 s-a lasat asteptat, ahitectii ezitand sa-si recastige statutul de arbitru al dezvoltarii noii metropole, care a crescut hazardat uitand parca utilitatea esteticului in randul populatiei.
Dupa un inceput timid, sediul unei banci din Bucuresti in 1994, biroul de arhitectura Westfourth a prezentat fragmente din ceea ce se poate face in Bucuresti: Charles de Gaulle Plaza, ambasada Canadei, proiectul Asmita Gardens sau imobilul de birouri Tower Center International, de circa 100 de metri inaltime, fiind acum considerata cea mai reputata firma de arhitectura din Romania.
Extindere la Instanbul
In spatele unei echipe de 37 de oameni, raspandita la New York, Bucuresti si mai nou la Istanbul, se afla Vladimir Arsene, 56 de ani, actionarul majoritar al biroului.
Afacerile Westfourth Ar