» Concursul pentru conducerea liceului "Electromures" din Targu-Mures ar putea fi reluat, deoarece un candidat nu a putut participa, tocmai din cauza varstei
Metodologia de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea unor functii de conducere in invatamantul preuniversitar contine prevederi nelegale si discriminatorii. Aceasta este concluzia la care au ajuns magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie care au judecat o exceptie de nelegalitate invocata de Sindicatul Invatamantului Preuniversitar Mures, intr-un proces deschis de un profesor de la Liceul "Electromures" din Targu-Mures, a carui participare la concurs a fost blocata in 2006 deoarece era aproape de varsta de pensionare.
"Sintagma «varsta standard de pensionare» cuprinsa in art. 2 lit. f din Metodologia modificata prin Ordinul nr. 5617 din 14 noiembrie 2006 apare ca nelegala intrucat incalca prevederile art. 127 alin 1 din Legea nr 128/1997 care prevede ca «personalul didactic poate fi pensionat numai la data incheierii anului scolar sau universitar»", se arata in decizia ICCJ in care se mai subliniaza ca prin dispozitiile considerate nelegale "a operat o conditionare pe criteriu de varsta la promovare, respectiv participare la concurs, dispozitii ce adauga la lege".
In aceste conditii, sindicalistii mureseni spera sa obtina pe fond anularea concursului si implicit scoaterea din nou la concurs a postului de director de la Liceul "Electromures", post ocupat de fostul inspector general scolar, Suzana Ganta. Totodata, sindicalistii asteapta modificarea metodologiei de concurs.
Inspectorul scolar general adjunct de la Targu-Mures, Iolanda Catinean, sustine ca in ciuda faptului ca sindicalistilor li s-a admis exceptia de nelegalitate metodologia ramane neschimbata.
» Concursul pentru conducerea liceului "Electromures" din Targu-Mures ar putea fi r