Executivul s-a lovit ieri din nou de slaba sustinere de care se bucura in Parlament, in conditiile in care senatorii opozitiei au reusit sa impuna adoptarea a doua proiecte cu "bataie" electorala. Acordarea unei alocatii complementare pentru familiile cu venituri sub salariul minim net pe economie si, respectiv, prelungirea pana la 38 de ani a varstei pana la care tinerii ce au depus dosare la ANL pot intra in posesia locuintei reprezinta cele doua masuri vadit electorale sustinute de senatorii opozitiei si adoptate in ciuda impotrivirii Guvernului.
Prima propunere, initiata de parlamentari ai PC, prevede acordarea lunara a unei alocatii complementare de la 50 de lei (pentru familia cu un copil) pana la 70 de lei (pentru familia cu patru copii sau mai multi), dar si a unei alocatii de sustinere familiilor monoparentale (intre 70 de lei si 90 de lei, in functie de numarul de copii).
A doua propunere, initiata de parlamentari de la aproape toate partidele, inclusiv de la PNL, vizeaza cresterea cu trei ani (de la 35 la 38 de ani) a varstei maxime pana la care tinerii care au depus dosar la ANL pot intra in posesia locuintei. In sprijinul propunerii lor, initiatorii au argumentat ca exista numeroase cazuri in care dosarele au fost depuse la ANL pana la implinirea varstei de 35 de ani, dar din diferite motive construirea locuintelor s-a realizat dupa limita maxima permisa de lege. Reprezentantul Guvernului, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Barna Tanczos, a aratat, la randul sau, ca prelungirea termenului nu poate fi acceptata, deoarece peste cativa ani acesta se va prelungi din nou si se va ajunge ca solicitantii sa preia locuinta si la 50 de ani. Propunerea a fost adoptata prin votul majoritatii senatorilor PSD, PD-L, PRM si PC.
Integral in Romania libera. Executivul s-a lovit ieri din nou de slaba sustinere de care se