Premierul a discutat cu reprezentantii CSM problema sporurilor salariale pe care magistratii si le acorda intre ei. Lidia Barbulescu promite ca nici o lege ce vizeaza sistemul judiciar nu va intra in vigoare fara avizul Consiliului.
Aflat pentru prima data in vizita la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), premierul Calin Popescu Tariceanu s-a aratat ingrijorat de miile de procese deschise de magistrati pentru anumite drepturi salariale. "Politica salariala este decisa de Guvern. Deciziile favorabile obtinute in justitie de judecatorii si procurorii care au solicitat acordarea unor drepturi salariale au bulversat bugetul... Impreuna cu Ministerul Justitiei si cu CSM, trebuie sa gasim o formula de reglementare coerenta si unitara pentru corectarea lacunelor legislative", a decretat Tariceanu. Cu alte cuvinte, magistratii dau in judecata Ministerul Justitiei si castiga pe toata linia, judecatorii oferindu-si singuri importante sporuri salariale.
Presedinta CSM, Lidia Barbulescu, a tinut sa puncteze in fata jurnalistilor marea si singura problema a CSM, respectiv mutarea intr-un nou sediu. Dupa incheierea discutiilor, Barbulescu a dat asigurari ca, pe viitor, actele normative ce vizeaza sistemul judiciar vor fi trimise spre avizare Consiliului.
La intrunirea de ieri au participat Nicolae Popa – presedintele Curtii Supreme, Gratiana Isac – vicepresedinte al CSM, ministrul interimar al Justitiei – Teodor Melescanu, Doina Dascalu – secretar de stat in Ministerul de Finante si Tudor Chiuariu consilierul lui Tariceanu. La discutii nu a fost prezent procurorul general al Romaniei, Laura Kovesi, membru de drept in CSM. "Doamna Kovesi nu a participat pentru simplul motiv ca nu a fost invitata", ne-a declarat Dana Titian, consilierul procurorului general.
Problema salarizarii magistratilor revine in plim-plan de fiecare data cand C