Reconstituirea dreptului de proprietate pare imposibil de realizat într-o ţară în care instanţele decid în funcţie de interese. Pădure împărţită ilegal
Reconstituirea dreptului de proprietate pare imposibil de realizat într-o ţară în care instanţele decid în funcţie de interese. Un astfel de caz este în judeţul Vrancea, unde Comisia Judeţeană n-a ţinut cont de hotărârea Comisiei Locale a Comunei Chiojdeni, fiind împroprietărită, pe lângă cei în drept, şi o familie care nu respectase termenele legale impuse de lege.
POVESTEA. După apariţia Legii nr. 247/2005, Alexandru Constantin Buttu, în calitate de moştenitor al Anei Buttu, a formulat o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unei păduri care se întinde pe 500 de hectare, care a aparţinut bunicii sale.
La circa 11 luni de la încheierea termenului de depunere a cererilor, familia Rădulescu s-a adresat cu o solicitare Comisiei Locale Chiojdeni, în care preciza că, deşi nu au depus cerere de reconstituire a dreptului de proprietate pentru Buttu Ana, Comisia Locală trebuia să aibă în vedere că numita Buttu Ana era şi bunica lor, şi ca atare erau şi ei îndreptăţiţi a primi conform drepturilor lor succesorale o anumită suprafaţă din zona verde.
Pentru că membrii familiei Rădulescu n-au depus la timp, Comisia Locală Chiojdeni n-a luat în calcul cererea lor, aceştia adresându-se Comisiei Judeţene. Aici, lucrurile au stat puţin altfel, pentru că, prin “bunăvoinţa” subprefectului de Vrancea, Mioara Flenchea, familia Rădulescu a reuşit să obţină modificarea primei hotărâri date de Comisia Locală şi înscrierea pe lista de moştenitori. În speranţa că i se va face dreptate, Alexandru Constantin Buttu s-a adresat instanţei. Numai că şi aici lucrurile s-au complicat. “Deşi pe rolul Tribunalului Vrancea se afla dosarul 5668/231/2007, doamna subprefect a interven