Pentru că vor să creeze un spaţiu mai mare, din ce în ce mai mulţi oameni apelează la paturile rabatabile. Dacă vrei ca, după ce te trezeşti, să nu mai auzi obsedantul "Strπnge,
Pentru că vor să creeze un spaţiu mai mare, din ce în ce mai mulţi oameni apelează la paturile rabatabile. Dacă vrei ca, după ce te trezeşti, să nu mai auzi obsedantul "Strπnge, dragă, patul!", ori, dacă seara eşti atπt de obosit, încπt rugamintea "Fă patul" ţi se pare o adevarată corvoadă, ai o soluţie: ia-ţi unul rabatabil.
Un astfel de pat te scuteşte de cel puţin o grijă. Adică doar îl ridici, nu mai e nevoie să îl şi aranjezi. Doreşti unul în locuinţa ta? Apelează la un designer, care te va îndruma către mult mai multe nume de firme care produc sau realizează la comandă astfel de piese multifuncţionale. Nu uita că, dacă optezi pentru un pat rabatabil, sistemele de susţinere şi toate accesoriile ce formează baza acestuia sunt foarte importante şi ele merită, de fapt, investiţia. Nu te zgπrci şi mizează pe calitate în această privinţă, dacă vrei să ai un pat rabatabil care să reziste la cel puţin 300.000 de cicluri de deschidere şi închidere.
Există paturi care, la comanda clientului, pot fi prevăzute în aşa fel încπt, aflate în poziţie verticală, să poată fi folosite drept etajere pentru depozitarea a diverse obiecte, de la cărţi pπnă la ghivece cu flori. O astfel de piesă de mobilier e alcătuită din aproximativ 50 de componente. Printre cele mai importante se numără şi mecanismele de rabatare. Unele paturi de acest gen se transformă dimineaţa în biblioteci, mese de birou, canapele, devenind, în timpul zilei, parte integrantă a ambientului modern.
Interesante sunt nu numai sistemele de susţinere şi manevrare, foarte importante în rezistenţa paturilor, ci şi conceptul de rabatare.
Paturile nu sunt rabatate numai pe verticală, după metoda clasică, ci există