AVANTAJ ● Condimentele stimulează arderea grăsimilor
Câteva boabe de piper sau de muştar adăugate în mâncărurile grele uşurează digestia şi previn balonările. Condimentele pot înlocui sarea în unele alimente, prevenind afecţiunile cardiovasculare.
AVANTAJ ● Condimentele stimulează arderea grăsimilor
Câteva boabe de piper sau de muştar adăugate în mâncărurile grele uşurează digestia şi previn balonările. Condimentele pot înlocui sarea în unele alimente, prevenind afecţiunile cardiovasculare.
Condimentele sunt substanţe de origine vegetală, fără valoare nutritivă, care sunt adăugate în alimente în cantităţi mici pentru a le da un gust şi un miros plăcut. "Deşi conţin o cantitate relativ mică de vitamine, minerale sau fibre alimentare, condimentele au acţiune bacteriostatică şi bactericidă demonstrată şi un efect de conservare asupra alimentelor. S-a demonstrat că piperul, chimenul, coriandrul împiedică distrugerea celulelor de către radicalii liberi. În acest mod pot fi prevenite îmbătrânirea precoce, afecţiunile cardiovasculare şi unele forme de cancer", arată prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
PIPER, MUŞTAR. Atunci când vrem să reducem consumul de sare, putem folosi cu încredere piper, coriandru, muştar. În acest fel sunt prevenite bolile cardiovasculare care sunt asociate în multe cazuri cu dietele bogate în sare. Condimentele iuţi –piperul, boabele de muştar – pot fi o soluţie şi în curele de slăbire. Acestea stimulează metabolismul şi intensifică arderile de grăsimi. Studiile au arătat de asemenea că adăugarea condimentelor în salate, în mâncăruri contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, la scăderea colesterolului. Aceste proprietăţi se datorează terpenoizilor, nişte substanţe cu rol anticoagulant care se găsesc în mirodenii. Uleiurile