A intrat de tanar in viata monahala si s-a preotit. Prigonit de regimul comunist, parintele Evghenie Hulea ia calea muntilor si lupta alaturi de grupul de partizani Paragina. Arestat, face ani grei de temnita, este eliberat si rearestat apoi pentru ca a continuat sa lupte impotriva regimului. Este torturat cu bestialitate pana cand este ucis. Pr. Roman Braga, convins de parintele Hulea sa se calugareasca, avea sa declare despre acesta ca "este o figura de Pateric".
Pr. Ilie Lacatusu (1) ; Valeriu Gafencu (2); Elisabeta Rizea (3); Nicolae Ciolacu (4); Mircea Vulcanescu (5); Pr. Gherasim Iscu (6); Pr Ioan Negrutiu (7); Dumitru Bordeianu (8); Costache Oprisan (9); Ep. Ioan Suciu (10); Marieta Iordache (11); Monseniorul Ghika (12); Andrei Ciurunga (13); Traian Trifan (14); Cardinalul Alexandru Todea (15); Gheorghe Jimboiu (16); Monahul Pimen Barbieru (17); Spiru Blanaru (18); Ion Flueras (19); pr. Dumitru Iliescu Palanca (20); Radu Gyr (21); Vasile Militaru (22); Virgil Maxim (23); Traian Braileanu (24); Pr Evghenie Hulea (25)
De tanar in manastire
S-a nascut la 17 ianuarie 1906. A intrat de tanar in viata monahala, dupa vocatia pe care o avea. A fost calugar mai intai la schitul Sihastru, apoi la Musunoaiele. Aici devine staret. Dovedindu-si ravna si grija pentru viata manastireasca, pentru ca biserica cea veche de la Musunoaiele nu mai putea fi utilizata pentru cult, staretul Evghenie Hulea a construit intre 1930-1936 o noua biserica (dar care va fi demolata in anii ‘80).
Dovedindu-si vrednicia nu numai ca gospodar, a fost hirotonit la data de 9 august 1935, putandu-L sluji pe Dumnezeu in chip desavarsit la Masa Sfantului Altar.
Ajutator al grupului vrancean de rezistenta condus de fratii Paragina
Dupa incheierea razboiului mondial, noul regim comunist instalat il acuza pe Pr. Evghenie H