Peste 12.000 de persoane au vizitat anul trecut cele două crame incluse de producătorul de vin Cramele Halewood în circuitul viti-vinicol, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Prin cele două obiective, Pivniţele Rhein&Cie şi Crama Urlăţeanu se doreşte promovarea culturii vinului, astfel că se aşteaptă ca activităţile din turismul viti-vinicol să crescă cu 30% faţă de anul trecut.
Pentu cei care vizitează Pivniţele Rhein, Cramele Halewood a renovat şi remodelat în anul 2005 o parte dintre clădirile deja existente, oferind astfel turiştilor spaţii de cazare. Pensiunea de care dispune oferă 30 de locuri de cazare în 15 camere duble cu băi proprii, dar şi în două saloane a căror capacitate de servire a mesei ajunge la 90 de persoane. Pentru ca atmosfera să fie cât mai tradiţională, camerele au nume de soiuri de struguri.
Prin turismul vini-viticol, turiştii au ocazia de a vizita beciurile unde se păstrează vinul, de a degusta soiuri de vinuri dintr-o gamă largă, de a lua parte la arta producerii licorii bahice, dar şi de a vizita podgoriile.
Nu doar Cramele Halewood se dedică promovăii turismului vini-viticol. Producătorul Cotnari pune de asemenea la dispoziţia turiştilor locuri de cazare, oferind trasee la cele mai importante crame şi beciuri din zona Moldovei. La polul opus, şi cei de la Murfatlar primesc mii de turişti anual, chiar şi din alte ţări, doar în acest scop. Cel mai mare aflux de turişti se înregistrează pe perioada toamnei, la culesul viei. (A.G)
Peste 12.000 de persoane au vizitat anul trecut cele două crame incluse de producătorul de vin Cramele Halewood în circuitul viti-vinicol, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Prin cele două obiective, Pivniţele Rhein&Cie şi Crama Urlăţeanu se doreşte promovarea culturii vinului, astfel că se aşteaptă ca activităţile din turismul viti-vinicol să crescă cu 30% faţă de an