Preţul pentru realizarea unui reportaj în "patria" posturilor ilegale de radio a fost încasarea, de către ziariştii de la "şAdevărul", a unei "ploi" de pumni şi înjurături. Să pătrunzi Preţul pentru realizarea unui reportaj în "patria" posturilor ilegale de radio a fost încasarea, de către ziariştii de la "şAdevărul", a unei "ploi" de pumni şi înjurături.
Să pătrunzi în lumea posturilor de radio pirat e o aventură periculoasă. Asta am simţit-o pe pielea noastră, zilele trecute, când am fost în comuna dâmboviţeană Corneşti, considerată un fel de "patrie" a DJ-lor săteşti. Toată lumea de acolo ne-a îndrumat spre familia Ion, "cea mai tare".
Nici pomeneală să fim primiţi cu pâine şi sare, ci cu înjurături, pumni şi picioare. Atmosfera s-a calmat abia după intervenţia poliţiei. Agresorii ne-au invitat apoi în casa lor, ca semn de împăcare. Am acceptat. Doar trebuia să ducem reportajul la bun sfârşit! Aşa am aflat povestea "Radio Extazy".
Călătoria noastră a pornit de la un comunicat al poliţiei, care arată că în comuna Corneşti s-a făcut, de curând, o razie pentru depistarea posturilor de radio pirat. Au fost depistate patru asemenea staţii de emisie. Au urmat percheziţiile şi confiscarea receptoarelor.
Legea prevede, în asemenea cazuri, doar sancţionarea cu amendă, de până la 5.000 de lei. Problema e că de vreo trei ani tot acţionează astfel de "piraţi" pe meleagurile astea. E clar că amenzile n-au speriat pe nimeni. Că doar razii au mai fost. Dar posturile pirat au reapărut ca ciupercile după ploaie.
Radio primăria
Interesant e că am găsit chiar la autorităţile din Corneşti dorinţa de a pune pe roate un post de radio. Legal, evident. Asta ne-a spus-o şi primarul, dar şi şeful postului de poliţie. Având în vedere că sunt peste 10.000 de oameni în comuna asta, ar fi mai uşor de comunicat ţăranilor anumite lucruri,