Tradiţional sau modern, simbolul primăverii este răspândit prin tot Bucureştiul . Bucureştenii au posibilitatea să pătrundă în "bucătăria" de fabricare a mărţişorului bucovinean, Tradiţional sau modern, simbolul primăverii este răspândit prin tot Bucureştiul .
Bucureştenii au posibilitatea să pătrundă în "bucătăria" de fabricare a mărţişorului bucovinean, chiar la Muzeul Ţăranului Român. Instituţia găzduieşte azi, între orele 10.00 şi 14.00, în sala Irina Nicolau, atelierele de realizare a mărţişorului şi demonstraţia aferentă, realizată de Genoveva Sauciuc, meşter din comuna Stulpicani, judeţul Suceava.
La "Târgul mărţişorului" de la Muzeul Ţăranului Român participă, cu propriile creaţii, peste 200 de meşteri ţărani, artişti plastici şi studenţi. Pe lângă suc de mere, prăjiturele, turtă dulce, mâncăruri tradiţionale, vizitatorii se vor delecta, în acest weekend, de la ora 14.00, la Clubul Ţăranului, cu un concert susţinut de grupul Trei Parale.
Cei patru tineri încearcă să recupereze sonorităţi vechi, specifice secolului al XIX-lea, cântece de-ale mahalalelor, târgurilor şi oraşelor din Moldova şi Valahia. Formaţia foloseşte instrumente vechi, aproape neglijate în lumea contemporană, precum: tilinca, fluierul, cavalul, cobza şi drâmba. (Andreea Romaniuc)