"Tăcerea" presei, mai spectaculoasă decât ştirea în sine. Ministerul britanic al Apărării a decis retragerea prinţului Harry din Afganistan, după ce presa internaţională a aflat că el "Tăcerea" presei, mai spectaculoasă decât ştirea în sine.
Ministerul britanic al Apărării a decis retragerea prinţului Harry din Afganistan, după ce presa internaţională a aflat că el lupta acolo, în prima linie. Potrivit unui purtător de cuvânt al armatei britanice, publicarea informaţiei "este regretabilă", dar nu neaşteptată şi "existau planuri de urgenţă" pentru acest caz.
Prinţul în vârstă de 23 de ani, care şi-a petrecut ultimele două luni şi jumătate în provincia afgană Helmand, va fi adus înapoi în Marea Britanie, pentru propria siguranţă. "Decizia a fost luată în primul rând pentru că ştirea, ajunsă acum în întreaga lume, ar putea pune în pericol securitatea soldaţilor britanici din Afganistan, ca şi propria lui securitate", se arată într-un comunicat al ministerului.
Oficialii de la Londra au afirmat că Harry urma să se întoarcă oricum "în câteva săptămâni", împreună cu regimentul său. Şeful statului major al apărării, mareşalul Jock Stirrup, a declarat că prinţul s-a comportat cu profesionalism" în timpul misiunii. Rolul lui Harry era de a alerta forţele aeriene ale aliaţilor pentru a susţine atacurile forţelor terestre.
Povestea embargoului mass-media
Mai spectaculos decât informaţia în sine a fost poate faptul că mass-media britanică, diversă şi competitivă, poate ţine un secret. Aceasta mai ales în condiţiile în care Harry şi fratele său mai mare, William, sunt favoriţii presei, îndeosebi pentru petrecerile nocturne.
"Un embargo mass-media este rar, dar nu unic", scrie editorul BBC Jon Williams în blogul său, explicând că există cazuri când tăcerea este o chestiune de interes public. Toate principalele institu