Politia de Frontiera aplica, incepand cu 1 martie, masuri suplimentare de supraveghere si control la frontierele tarii, pentru a evita orice eveniment care ar putea sa afecteze securitatea participantilor la summitul NATO, prevazut sa se desfasoare la inceputul lunii aprilie in Bucuresti. Controlul se va desfasura pe sensul de intrare in tara, urmand sa fie verificate amanuntit documentele de calatorie, mijloacele de transport si bunurile persoanelor care intra in tara, in conformitate cu prevederile regulamentului Consiliului Europei.
Seful Inspectoratului de Politie de Frontiera, comisarul-sef Ioan Handra a declarat, pentru Romania Actualitati, ca s-a decis si suplimentarea personalului, pentru a evita timpii de asteptare la punctele de frontiera.
Recomandarea autoritatilor este ca, pana la summitul NATO, participantii la trafic sa aleaga pentru trecerea granitelor toate punctele de frontiera, si sa le evite pe cele care in mod obisnuit sunt mai solicitate.
In perioada 2-4 aprilie, Romania va gazdui aproximativ 6.500 de oaspeti straini, intre care 3.500 de jurnalisti. Summitul de la Bucuresti este considerat cel mai mare din istoria Aliantei. In afara delegatiilor din cele 26 de tari membre NATO, la aceasta reuniune vor veni reprezentanti a 23 de parteneri ai NATO pentru pace, plus delegatii din Australia, Japonia, Noua Zeelanda, Iordania, Singapore, precum si oficiali de la Banca Mondiala, Natiunile Unite, Comisia Europeana. Politia de Frontiera aplica, incepand cu 1 martie, masuri suplimentare de supraveghere si control la frontierele tarii, pentru a evita orice eveniment care ar putea sa afecteze securitatea participantilor la summitul NATO, prevazut sa se desfasoare la inceputul lunii aprilie in Bucuresti. Controlul se va desfasura pe sensul de intrare in tara, urmand sa fie verificate amanuntit documentele de calatorie, mijlo