Sint patru tineri entuziasti, neconventionali si au ca pasiune comuna muzica folk. Atipic, avind in vedere ca virsta medie a cintaretilor de acest gen depaseste 30 de ani. Si cu atit mai interesant cu cit, la numai 6 luni de la infiintare, acesti liceeni au participat deja la numeroase concursuri si festivaluri.
Stefan Gazea, Sorin Ionut, Alexandru Vatra (C. N. Gh. M. Murgoci) si Alexandru Murgu (Liceul de Arta Hariclea Darclee) au ales ca in afara de hobby-urile lor obisnuite sa isi valorifice si potentialul artistic. In plus, au avut bunavointa sa ne impartaseasca si noua putin din experienta lor printr-un interviu colectiv, acordat in exclusivitate.
- De ce folk?
- Acesta este stilul care ne place. Este o muzica a sufletului, care te calmeaza si te linisteste spiritual. Credem ca toti adolescentii au nevoie de asa ceva.
- Care este semnificatia numelui pe care vi l-ati ales?
- "Folkistii cu Trabant" reprezinta o satira, cu referire la cit se cistiga din acest gen de muzica. In ceea ce ne priveste, cu banii primiti nu ne-am putea achizitiona decit o astfel de masina.
- Sa inteleg ca participarea la concursuri v-a adus, totusi, ceva recompense?
- Sigur. Si mai ales satisfactie morala. Am participat deja la mai multe concerte ale scolii Populare de Arta, la o serata vesela la "Galeria din pod" si la concursuri ca "Ziua de miine" si "Omul cu o chitara" - unde am obtinut mentiune.
- Cum va alegeti repertoriul? "Folkistii..." doar cinta sau si compun?
- Unele melodii sint preluari de la formatii ca Phoenix sau Hara, insa avem si citeva creatii proprii. Spre exemplu, cu o astfel de creatie, semnata Alexandru Vatra si Stefan Gazea, am participat la concursul "Safer Internet Day", unde am obtinut locul 16 dintr-un total de 90 de concurenti.
- Ce-mi pute