O dietă de detoxifiere, cu legume, fructe şi plante, este un prim pas spre îmbunătăţirea stării de sănătate. Ficatul şi vezica biliară sunt afectate de alimentaţia din timpul iernii,
O dietă de detoxifiere, cu legume, fructe şi plante, este un prim pas spre îmbunătăţirea stării de sănătate. Ficatul şi vezica biliară sunt afectate de alimentaţia din timpul iernii, foarte bogată în calorii, în grăsimi şi proteine (mai ales de origine animală). Din acest motiv, la începutul primăverii, este foarte utilă o cură de purificare şi de stimulare a acestora.
Cura de ridichi de lună (Raphanus sativum). Durează minimum 10 zile. Se consumă, zilnic, cel puţin şapte ridichi, de mărime medie, preparate sub formă de salată, în care adăugăm frunzele acestei legume, care sunt comestibile şi foarte sănătoase. Adăugăm în salată o legătură de pătrunjel şi o asezonăm cu oţet de mere şi ulei de măsline. Acest regim de purificare are puternice efecte antiinfecţioase şi de stimulare a activităţii ficatului.
Cura cu sfeclă roşie (Beta vulgaris rubra). Trebuie urmată timp de două luni. Zilnic, tăiem 5-6 sfecle pe care le fierbem, într-un litru de apă, la foc mic, până când apa se îngroaşă. Apoi strecurăm zeama, pe care o bem, de-a lungul zilei, în doze de 150 ml, cu înghiţituri mici.
Rostopasca - regenerator natural.
Cei mai mulţi fitonutriţionişti clasează rostopasca (Chelidonum majus) în fruntea plantelor de excepţie. Ea are cele mai puternice efecte tonice, regeneratoare şi antiinfecţioase. Cu acest remediu vor urma un tratament, minimum 4 săptămâni, în special bolnavii cu afecţiuni hepatice evolutive.
Trei fraţi pătaţi - antihepatic spectaculos. Şi cura cu Trei fraţi pătaţi (Viola Tricolor) ameliorează spectaculos suferinţa hepaticilor. Planta uscată se macină cu râşniţa de cafea până se obţine o pulbere fină. Din aceasta se administrează patru lingur