Impotenţa este mai înspăimântătoare decât cancerul, arăta un sondaj publicat de revista britanică medicală "Aware". Cercetătorii susţin însă că, împotriva coşmarului care îi
Impotenţa este mai înspăimântătoare decât cancerul, arăta un sondaj publicat de revista britanică medicală "Aware". Cercetătorii susţin însă că, împotriva coşmarului care îi înspăimântă pe bărbaţi, remediile cele mai eficiente sunt mişcarea şi anumite alimente.
Spectrul pierderii potenţei îi determină pe reprezentanţii sexului masculin să recurgă adesea la fel şi fel de tratamente costisitoare pentru a-şi menţine intactă potenţa. Rezolvarea problemei este (în cazul în care nu există alte afecţiuni sau tratamente care să provoace această problemă) destul de simplă. Bărbaţii care practică sportul cu regularitate au mai puţine tulburări de erecţie spre deosebire de cei care duc o viaţă sedentară, indiferent de vârstă, se arată într-un studiu realizat de specialiştii de la Universitatea Harvard, din Boston, şi publicat de revista "Annals of Internal Medicine".
Studiul a cuprins peste 30.000 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 53 şi 90 de ani şi a început în 1986. Bărbaţii incluşi în studiu au fost chestionaţi în legătură cu obiceiurile de viaţă, starea de sănătate, viaţa sexuală, consumul de medicamente, alcool sau tutun. Prima constatare a cercetătorilor a fost că aprope 33% din ei au avut tulburări de erecţie. Cea de a doua constatare a confirmat faptul că tulburările de erecţie se înmulţesc odată cu înaintarea în vârstă: astfel că la 50 de ani, impotenţa atinge 26% din bărbaţi, la 60 de ani, 40%, iar la 70 de ani, 61% din bărbaţi.
Semnalul unor boli grave
Studiile efectuate în România arată că peste 70% din bărbaţii care au probleme de erecţie suferă de boli asociate grave. Disfuncţia erectilă este asociată cu diverse boli într-o proporţie dublă faţă de bărbaţii