De la Barcelona la Tokio, trecând prin Stockholm, un mic tur al obiceiurilor alimentare dezvăluie meniuri tradiţionale uşor de urmat şi care menţin silueta. China - dominaţia ceaiului
De la Barcelona la Tokio, trecând prin Stockholm, un mic tur al obiceiurilor alimentare dezvăluie meniuri tradiţionale uşor de urmat şi care menţin silueta.
China - dominaţia ceaiului verde. Ceaiul verde - un adevărat "killer" pentru grăsimi - conţine compuşi care reduc absorbţia din intestin a lipidelor. Totodată stimulează arderea depozitelor de grăsimi din organism. De asemenea, cantităţile mici de cofeină pe care le conţine sunt eliberate lent în organism şi stimulează în plus arderea grăsimilor. Chinezii beau în general cel puţin patru ceşti de ceai pe zi.
Japonia - fără zahăr. În mod tradiţional, regimul alimentar japonez nu conţine zahăr. Produsele de patiserie sau care conţin zahăr nu se regăsesc în meniurile obişnuite ale japonezilor. Ceaiul este consumat în mod obişnuit fără zahăr, iar rarele deserturi, cum este spre exemplu daifuku, sunt preparate din orez. Edificator este şi faptul că în medie, un japonez nu consumă decât 18 kilograme de zahăr pe an, spre deosebire de un european care consumă aproximativ 30 de kilograme pe an.
Asia - cultul pentru soia. Bogată în proteine (denumită de aceea şi "carnea vegetală"), soia stimulează arderea caloriilor, aşa cum relevă studii recente. Datorită sterolilor vegetali, soia limitează absorbţia colesterolului din intestin.
Spania - gustări mici şi dese. Tapas - mici gustări, însoţite de diverse băuturi - sunt servite pe tot parcursul zilei şi fac parte din cultura culinară a spaniolilor. Există porţii complete - una racion - sau reduse - una media - compuse în general din fructe de mare. De obicei la un bar se consumă un fel după care la un alt local se consumă un alt fel, obicei care poartă numele de "