România a devenit principalul punct de atracţie al vânătorilor din Peninsula Iberică. Spaniolii, în frunte cu regele Juan Carlos, plătesc bani grei pentru o zi de vânătoare în pădurile
România a devenit principalul punct de atracţie al vânătorilor din Peninsula Iberică. Spaniolii, în frunte cu regele Juan Carlos, plătesc bani grei pentru o zi de vânătoare în pădurile din Munţii Carpaţi.
Leopoldo Garcia, om de afaceri din Madrid, ne-a mărturisit că abia aşteaptă să meargă în concediu la Timişoara. "Suntem un grup de şase persoane care ardem de nerăbdare să vânăm în pădurile din România. Toamna trecută, mai mulţi prieteni de-ai mei au fost în concediu la Timişoara şi au fost încântaţi de condiţiile de acolo; aşa că eu şi mai mulţi amici vom merge să vânăm mistreţi în pădurile preferate de Ceauşescu. Toţi suntem pasionaţi de acest sport şi vrem să ne petrecem concediul în stil vânătoresc. Tarifele sunt destul de ridicate, dar se pare că merită fiecare cent".
În fiecare an, sute de spanioli vânează în România, în ultimii ani înregistrându-se o creştere a numărului acestora. Însă nu numai faima pădurilor s-a dus peste hotare, ci şi cea a... femeilor. "Majoritatea prietenilor mei sunt burlaci; ni s-a spus că româncele sunt foarte frumoase. Niciodată nu se ştie ce-ţi rezervă un concediu de vânătoare", afirmă amuzat Leopoldo.
Partide spectaculoase
Mistreţul este una dintre speciile cele mai răspândite din România şi trăieşte şi în depresiunile montane, dar şi în zonele de la malul mării. Odată cu dezvoltarea turismului vânătoresc, s-a extins şi varietatea ofertelor. Agenţiile de turism şi asociaţiile de vânători s-au specializat în organizarea de partide pentru străini.
"Prietenii mei au vânat în mai multe ţări din Europa de Est, motiv pentru care pot face o comparaţie obiectivă.
Mi-au spus că au rămas plăcut surprinşi de