Studiile nutriţioniştilor susţin că ghimbirul stimulează digestia, chili reduce colesterolul, iar salvia îmbunăţeşte memoria Rolul condimentelor este de mult timp apreciat şi
Studiile nutriţioniştilor susţin că ghimbirul stimulează digestia, chili reduce colesterolul, iar salvia îmbunăţeşte memoria
Rolul condimentelor este de mult timp apreciat şi respectat în domeniul culinar, însă acestea joacă un rol extrem de important şi în menţinerea sănătăţii organismului. Astfel, în cazul în care sarea şi piperul sunt singurele condimente pe care le aveţi în bucătărie, rataţi o multitudine de arome cu potenţial în îmbunătăţirea sănătăţii.
Potrivit specialistului în alimentaţie Donna Tainter, dintre cele mai bune condimente care nu trebuie să ne lipsească din bucătărie - atât datorită gustului inegalabil pe care îl oferă mâncării, cât şi datorită beneficiilor pe care le aduce sănătăţii, se numără: ghimbirul, oregano, scorţişoara, turmericul, salvia, praful de chili şi pătrunjelul. Tainter a explicat în cartea "Spices and Seasonings, A Food Technology Handbook" rolul pe care condimentele le au în alimentaţia noastră zilnică.
1 Ghimbirul, un digestiv eficient. Ingredientul activ din ghimbir, gingerolul, este un compus care ajută la relaxarea vaselor de sânge, stimulează circuitul sangvin şi înlătură durerea. Este folosit în mod frecvent ca digestiv şi conţine compuşi care alină răul de mişcare, ameţeala şi starea de vomă. Din acest motiv, ghimbirul este un condiment indicat în cazul gravidelor pentru îndepărtarea răului de dimineaţă şi pentru persoanele care suferă efecte secundare în urma chimioterapiei.
2 Oregano, bogat în antioxidanţi. Două dintre elementele conţinute de acest condiment au potenţial antibacterian. Oregano este şi un antioxidant bogat în fitonutrienţi. Un gram de oregano conţine de 42 de ori mai mulţi antioxidanţi decât