O echipa de cercetatori de la Universitatea din Alberta, Canada au descoperit o gena deja existenta in organismul uman care poate sa blocheze virusul HIV si astfel sa impiedice aparitia bolii SIDA, spune PhysOrg. Gena se numeste TRIM22 si atunci cand este activata intr-o celula blocheaza virusul HIV inauntrul acelei celule, acesta nemaiputandu-se raspandi la alte celule in organism.
In continuare, cercetatorii vor incerca sa inteleaga de ce in cazul persoanelor infestate cu HIV gena aceasta nu este activata. Apoi vor incerca sa o activeze si astfel sa opreasca propagarea virusului HIV in corpul pacientului. Cu timpul, s-ar putea dezvolta vaccinuri sau medicamente care sa aiba o actiune asemanatoare cu cea a acestei gene.
De ce este asa de dificil a se trata virusul HIV? Tocmai pentru ca nu exista un singur virus HIV, ci foarte multe, fiecare fiind variatii genetice ale virusului HIV. In anii 90 cercetatorii au dezvoltat medicamente care incetinesc actiunile unor tipuri de virusuri HIV. Apar insa mutatii genetice si noi tipuri de virusuri imune la aceste medicamente. Cercetatorii creaza noi medicamente si virusul HIV sufera mutatii genetice iar. Aceasta cursa poate continua la nesfarsit si nu poate duce la eradicarea virusului din organism.
Integral in Stiinta.info. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Alberta, Canada au descoperit o gena deja existenta in organismul uman care poate sa blocheze virusul HIV si astfel sa impiedice aparitia bolii SIDA, spune PhysOrg. Gena se numeste TRIM22 si atunci cand este activata intr-o celula blocheaza virusul HIV inauntrul acelei celule, acesta nemaiputandu-se raspandi la alte celule in organism.
In continuare, cercetatorii vor incerca sa inteleaga de ce in cazul persoanelor infestate cu HIV gena aceasta nu este activata. Apoi vor incerca sa o activeze si astfel sa opreasca