Gradinitele pe care le-am vizitat pana acum au fost surprinse in timpul programului educational. Grupa mare la dezvoltarea vorbirii, grupa mica la desen, grupa mijlocie la lucru manual, grupa mixta la balet… La gradinita nr.16 din imediata apropiere a vechiului spital de maternitate am reusit sa-i surprindem pe cei mici la masa. Pentru doar cinci lei pe zi copiii au parte de mic dejun, masa de pranz si gustare. Meniul este alcatuit pe o saptamana. La alcatuirea meniului participa directoarea Mihaela Rizescu, administratoarea Branduseru Maria si asistenta Voichita Soldan.
Meniul zilei la gradinita
Grija fata de copii se vede si din modul cum este alcatuit meniul, avand grija de alimentatia sanatoasa. “Am inlocuit margarina cu untul, care mi se pare mai sanatos. Dimineata copiii mananca paine cu unt si miere, ceaiul e indulcit cu miere si-l dam cu multa lamaie”, declara directoarea Rizescu. De exemplu azi, copiii au la micul dejun cremwursti cu mustar, ceai cu lamaie, la pranz vor manca ciorba de varza, macaropane cu pesmet si mere, iar la gustare vor primi banane. La bucatarie lucreaza 3 bucatarese. “Anuta, Anisca si Viorica sunt bucatarese foarte bune, spune directoarea. De la 6,30 se straduiesc sa prepare mancarurile gustoase pentru cei mici. “Incercam sa le dam copiilor mai multe produse naturale, mai multe fructe decat dulciuri. Pentru acesta avem puse la iarna, nu stiu cat ne vor mai lasa, dar incercam sa asiguram copiilor hrana ca la bunica”, ne asigura directoarea Rizescu.
Impresii de la Bacau
La sfarsitul saptamanii trecute a participat la un simpozion international “Diferente si diferentiere in educatie”, care a avut loc la Bacau. “E o alta lume. Avem venit cu impresii bune, am fost incantata de tot ce am vazut acolo. Cladirea tine de Agricola Bacau, e din anii ‘80, se afla pe un hectar-povesteste Mihaela despre experienta avuta la