Ieri s-a incheiat la Azuga Campionatul international de gatit in aer liber. Intrecerea a reunit bucatari profesionisti si amatori din Romania, Marea Britanie, Germania, Franta si Ungaria.
Competitia de gatit a fost structurata pe doua clase, cu cate patru sectiuni fiecare: clasa "arta culinara", in cadrul careia concurentii au prezentat preparate culinare reci, si clasa "gatit in aer liber", unde bucatarii au gatit la ceaun, plita si gratar.
Juriul care a desemnat castigatorii a fost format din personalitati ale artei culinare romanesti si internationale. Renumitul specialist Robert Rainford si-a exprimat bucuria de a fi presedintele juriului din care au facut parte si regizorul Dan Chisu si serban Huidu.
Cupa clasei de gatit hrana rece a revenit echipei de profesionisti de la Cabana Vanatorilor din Predeal, in vreme ce Cupa clasei de gatit in aer liber a fost acordata unui grup de tineri amatori intitulat Omega 3. De asemenea, sarmaua de un metru si jumatate si mititelul de aceeasi dimensiune au cucerit juriul care a acordat echipei de la hotel Paltinis Premiul de creativitate si complexitate. (text si foto: Alexandra Radu)
Ieri s-a incheiat la Azuga Campionatul international de gatit in aer liber. Intrecerea a reunit bucatari profesionisti si amatori din Romania, Marea Britanie, Germania, Franta si Ungaria.
Competitia de gatit a fost structurata pe doua clase, cu cate patru sectiuni fiecare: clasa "arta culinara", in cadrul careia concurentii au prezentat preparate culinare reci, si clasa "gatit in aer liber", unde bucatarii au gatit la ceaun, plita si gratar.
Juriul care a desemnat castigatorii a fost format din personalitati ale artei culinare romanesti si internationale. Renumitul specialist Robert Rainford si-a exprimat bucuria de a fi presedintele juriului din care au facut parte si regizorul Dan Chisu si