S-a demonstrat stiintific ca atat ceaiul negru, cat si cel alb sau cel verde mentin inima sanatoasa. Acum este insa “la moda” ceaiul alb. Numele nu se refera la culoarea produsului finit, ci la varietatea de planta din care e obtinut. Acesta este unul dintre tipurile cel mai putin procesate, fiind fabricat din mugurii si frunzele tinere ale plantei, care sunt apoi uscate la soare.
Iata cateva argumente, enumerate de Reader's Digest Romania, care demonstreaza ca acest tip de ceai poate aduce beneficii mari pentru sanatate:
- Contine o concentratie mare de catehini. Intr-un studiu american efectuat pe soareci, acesti compusi au inhibat dezvoltarea tumorilor de san, colon, ficat si prostata. Urmeaza cercetari suplimentare, care isi propun sa demonstreze eficienta anticancerigena a acestui tip de ceai.
- Contine mai multi antioxidanti decat vitamina E, combatand astfel efectul radicalilor liberi asupra organismului.
- Un studiu al Universitatii Pace din New York a relevat ca extractul de ceai alb (WTE-White Tea Extract) poate distruge in doar zece minute 80% din anumiti virusi bacterieni. Adaugat la pasta de dinti, creste efectul antimicrobian al acesteia. S-a demonstrat stiintific ca atat ceaiul negru, cat si cel alb sau cel verde mentin inima sanatoasa. Acum este insa “la moda” ceaiul alb. Numele nu se refera la culoarea produsului finit, ci la varietatea de planta din care e obtinut. Acesta este unul dintre tipurile cel mai putin procesate, fiind fabricat din mugurii si frunzele tinere ale plantei, care sunt apoi uscate la soare.
Iata cateva argumente, enumerate de Reader's Digest Romania, care demonstreaza ca acest tip de ceai poate aduce beneficii mari pentru sanatate:
- Contine o concentratie mare de catehini. Intr-un studiu american efectuat pe soareci, acesti compusi au inhibat dezvoltarea tumorilor d