Mai bine de 350 de angajati incep astazi lucrul in cel mai mare hotel de cinci stele din Capitala.
Radisson, operat de grupul hotelier Rezidor, va avea in aprilie, la momentul deschiderii, 400 de angajati, ceea ce a presupus o activitate de recrutare de masa pentru recruiterii hotelului.
"Astazi (3 martie - n.r.) vor incepe lucrul aproximativ 350 de oameni in Radisson SAS, care vor fi inclusi in programe de training pana la inceputul lunii aprilie", spune Mihaela Forgaciu, director de resurse umane al Radisson SAS.
In prezent, in hotelurile de cinci stele din Bucuresti lucreaza 1.800 de oameni, spune Forgaciu. "Noi cautam peste un sfert din numarul total al angajatilor care lucreaza in prezent in hoteluri de cinci stele in Bucuresti."
Ea mai spune ca de la demararea campaniei de recrutare, au venit "in masa" la interviuri angajati de la competitia directa din Capitala, de la hotelurile de cinci stele. "In momentul in care esti nou pe piata esti interesant pentru candidati", spune Forgaciu.
Intrarea unui nou jucator, mai ales cand este vorba despre o piata relativ mica, in care se cer skill-uri specifice, cum este cea hoteliera, poate destabiliza planurile in industrie.
"Nu ne-a fost greu sa gasim oamenii, intrucat am avut o strategie de recrutare de masa, care va fi urmata de programe intensive de training si de formare specifice industriei", explica Forgaciu.
Salariile din industria hoteliera sunt, alaturi de cele din retail, cele mai mici din economie, salariul mediu lunar ajungand la nivelul anului trecut la 195 de euro. Intrarea unui nou operator pe piata poate insemna pentru candidati salarii mai mari, multi dintre acestia fiind tentati sa isi schimbe jobul.
"Nu vrem sa platim peste piata salariala a hotelurilor de cinci stele. Exista studii de piata in acest sens la care ne raportam, astfel incat nu ex