Furtunile au lovit cu putere, sâmbătă noaptea, mai multe zone ale ţării. Din cauza vântului puternic, porturile au fost închise. Sursa: Angela Sabău
Zeci de gospodării au fost inundate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma cantităţilor ridicate de precipitaţii care au căzut în mai multe regiuni ale ţării. Şi vântul a făcut prăpăd, numeroase blocuri şi case rămânând fără acoperişuri.
Salvaţi din calea puhoaielor
Şarpantele a 10 blocuri au fost distruse şi alte 20 de case au fost şi ele serios avariate, în Comăneşti, judeţul Bacău. Vijelia a început sâmbătă seara, în jurul orei 21.00, când vântul a bătut cu aproximativ 100 de kilometri pe oră. „Stau aici şi-mi păzesc gardul, că dacă îl ia vântul nu mai am alţi bani să cumpăr altul“, spune Vasile Mocanu, 50 de ani, locuitor al zonei. Uneia dintre case i-a căzut chiar şi tavanul. Au fost afectate de vijelie şi locuinţele foştilor sinistraţi, case abia construite.
„Din fericire, nu au fost victime. Au fost prezente aici două echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău care au supravegheat zona. Au existat şi cinci începuturi de incendii, majoritatea la coşurile de fum, dar pompierii au reuşit să le anihileze din timp“, ne-a declarat Viorel Miron, primarul oraşului Comăneşti. Ploile abundente căzute în cursul zilei de sâmbătă au creat mari probleme în zona de munte a judeţului Suceava, zeci de persoane din comuna Dorna Arini fiind evacuate.
Mai multe case şi anexe gospodăreşti au ajuns sub ape, iar drumul naţional care face legătura între localităţile Vatra Dornei şi Broşteni a fost blocat cu sloiuri de gheaţă de pe râul Bistriţa. Autorităţile sucevene monitorizează acum atent cursul superior al râului Bistriţa, la Ciocăneşti şi Cârlibaba, unde s-au format aglomerări de gheţuri şi există riscul producerii de noi inundaţii. De asemene