Concursul l-a dat la Ateneul Român în faţa orchestrei Barbu Lăutaru. “O orchestră de 80 de persoane. Maria Lătăreţu a venit la mine şi mi-a vorbit după care s-a dus la comisie: «Dacă nu angajaţi fata asta, nu găsiţi alta mai bună. Şi… a dat concurs în ’61 în decembrie. Maria Lătăreţu a fost cea care a remarcat-o.
Concursul l-a dat la Ateneul Român în faţa orchestrei Barbu Lăutaru. “O orchestră de 80 de persoane. Maria Lătăreţu a venit la mine şi mi-a vorbit după care s-a dus la comisie: «Dacă nu angajaţi fata asta, nu găsiţi alta mai bună. Asta îmi va lua mie locul.” Maria Lătăreţu a fost un titan al muzicii olteneşti şi nimeni nu o poate egala. Până atunci nu o văzusem pe Maria Lătăreţu. O auzisem doar la radio. Dacă ştiam că este ea cred că aş fi avut emoţii şi mai mari. În schimb, Maria Tănase a zis: «Are ceva voce fata asta, dar e urâtă pentru orchestra Barbu Lăutaru». Am plâns şi i-am spus lui Văduva că plec, mă duc înapoi, acasă. Nu m-a lăsat să plec.”
TURNEUL. “În ianuarie s-a făcut turneu în ţară cu Orchestra Barbu Lăutaru. Am plecat în primul turneu din cariera mea cu Maria Lătăreţu, Angela Moldovan, Ion Luican, Vlad Dionisie, Emil Gavriş, Rodica Bujor, Ştefan Lăzărescu. În vagon de dormit am colindat toată ţara. 45 de zile. Dădeam şi câte trei spectacole pe zi. Luam şi câte 300 de lei pe zi, ceea ce era un salariu. Am strâns vreo 7.000 de lei. Eu, ca începătoare, deschideam spectacolul. Când se anunţa «Stimaţi spectatori, cântă pentru dumneavoastră Maria Ciobanu», erau ropote de aplauze, publicul credea că este vorba de Lucreţia Ciobanu. Când apăream eu, nu mai spunea nimeni nimic, dar când terminam de cântat, mă aplaudau! Aveam mare succes... Cântam cântecele Mariei Lătăreţu.”
CIOCÂRLIA. “După ce ne-am întors din turneu, în februarie, am dat concurs la Ciocârlia. Acolo erau angajaţi Maria Butaciu, Benone Sinulescu, A