O treime dintre studentii din IT&C care lucreaza inca din timpul facultatii apreciaza la un loc de munca posibilitatile de formare profesionala, si doar 8% sunt motivati de partea financiara, arata un studiu realizat de Asociatia Studentilor si Profesioni
Vestile pentru angajatorii din industrie sunt bune cand vine vorba de perspectivele de angajare pentru anii urmatori: doar 4% dintre studentii care nu au deja un job au declarat ca intentioneaza sa plece din tara dupa absolvire, o treime optand pentru gasirea unui loc de munca in tara si o alta treime pentru urmarea de cursuri postuniversitare. In acelasi timp, 45% dintre studentii care lucreaza deja in timpul facultatii vor sa isi continue studiile dupa absolvire in tara sau in strainatate.
Astfel, 69% dintre studenti aleg sa faca un stagiu pentru a castiga experienta de munca si doar 16% invoca drept motiv posibilitatea castigului material imediat, in timp ce doar 11% fac acest lucru pentru posibilitatea de a lucra intr-o companie mare.
Peste jumatate dintre studentii in IT&C au ales un job inca din timpul facultatii pentru a acumula mai multe cunostinte practice si doar un sfert au invocat lipsa banilor ca argument.
Cand vine vorba de stagiile de formare, mai bine de jumatate dintre studenti aleg un stagiu anume intr-o companie pentru posibilitatile de instruire oferite, in timp ce 19% dintre ei vizeaza posibilitatea angajarii in organizatia respectiva dupa finalizarea studiilor.
Studentii pot alege daca vor sa continue colaborarea cu firma full-time sau part-time dupa finalizarea unui stagiu de pregatire, sa incerce sa isi gaseasca un job full-time sau part-time la o alta firma, pot sa incerce sa gaseasca un stagiu in afara tarii sau se pot concentra exclusiv asupra facultatii. 40% dintre studenti opteaza pentru continuarea lucrului in sistem part-time in cadrul comp