Dmitri Medvedev, candidatul partidului Rusia Unita, a cistigat duminica, 2 martie, alegerile prezidentiale din Federatia Rusa cu aproximativ 70% din voturile exprimate.
Desigur, toate intrebarile se indreapta catre “Ce va fi de acum incolo?”. Medvedev insusi vine in intimpinarea raspunsului:
Cred ca trebuie sa promovam o politica externa independenta, asa cum s-a promovat in ultimii opt ani si a carei idee fundamentala sa fie apararea intereselor rusesti, pe intreg perimetrul si prin toate mijloacele, in cadrul normelor de drept international
Asadar, nicio schimbare. Fie ca va deveni un real personaj pe scena politica internationala, fie ca va ramine in umbra lui Putin, Medvedev va continua sa apere interesele rusesti prin toate mijloacele, intelegind de aici ca acestea vor fi politice, economice sau militare.
Cred ca mai degraba intrebarea care ar trebui sa se puna este care va fi abordarea Statelor Unite, pe de o parte, si a Uniunii Europene, pe de alta, a relatiilor cu Federatia Rusa dupa data de 7 mai; deocamdata, pentru inca o perioada de timp, ne vom afla insa in perioada tatonarilor in care SUA si UE cred ca ar face bine sa nu se gindeasca la Rusia lui Medvedev sau Putin ci, mai degraba, la Rusia si la ideea ca interesele se apara in acest moment mai mult economic decit politic sau militar.
Doc : Adi de la Paralele mi-a trimis o leapsa in articolul “Democratia “a la russe” - un rau necesar”, intreband cum vad Rusia in era Medvedev. Cum eu sunt lipsit de experienta in acest domeniu, colegul Ionut a preluat intrebarea, scriind articolul de mai sus.
Cometeaza pe blogul lui Doc. Dmitri Medvedev, candidatul partidului Rusia Unita, a cistigat duminica, 2 martie, alegerile prezidentiale din Federatia Rusa cu aproximativ 70% din voturile exprimate.
Desigur, toate intrebarile se indreapta cat