Miza uriasa a alegerilor programate in acest an impinge PNL si PC spre o alianta electorala, care ar urma sa se constituie, dupa scrutin, intr-o coalitie guvernamentala cu PSD, in incercarea de a-l detrona pe Basescu la prezidentialele viitoare.
Cu un scor mereu sub pragul electoral, conservatorii nu isi fac iluzii ca ar intra in Parlament prin propriile forte, mai ales dupa recentul scandal al alegerii noului lider. Ramanerea in afara Parlamentului l-ar scoate definitiv pe Dan Voiculescu din jocul politic. De aceea, liderul fondator al PC si-a pus toate fortele in joc pentru a controla in continuare partidul si a renuntat la orice negociere pentru vanzarea de actiuni din trustul media in acest an.
In lipsa performantelor electorale, Voiculescu incearca sa repete figura politica din 2004, cand a reusit sa-l convinga pe Adrian Nastase ca PUR si PSD sa formeze o uniune electorala. Ceea ce i-a asigurat un loc in Parla-ment, cu care a reusit sa intre ulterior la guvernare de partea inamicilor politici din campania respectiva. Tradat in 2004, PSD nu ar mai putea accepta o noua alianta preelectorala cu Voiculescu pentru ca s-ar umple de ridicol. Insa unii lideri social-democrati nu ar exclude o alianta postelectorala cu PC, dar pentru asta ar trebui sa intre in Parlament. Planul a fost discutat insistent in ultima vreme, iar cel care a fost cel mai mare sustinator al acestui proiect este Dinu Patriciu, care, printre altele, s-a aratat dispus sa finanteze consistent cele trei partide – PNL, PC si PSD. Aceasta alianta ar urma sa propuna anul viitor si un candidat unic la presedintie impotriva lui Traian Basescu. Proiectul cuprindea initial si o asociere in trustul mediatic Intact intre Patriciu si Voiculescu, insa "Felix" a refuzat deocamdata ideea, garantand in schimb ca va sustine mediatic parteneriatul politic dintre cele doua partide si va intensif