Ceasul investitorilor nu mai dă ora exactă în business doar la Bucureşti Cine ar fi crezut în urmă cu cinci ani că derby-ul campionatului de fotbal din România se va juca între
Ceasul investitorilor nu mai dă ora exactă în business doar la Bucureşti
Cine ar fi crezut în urmă cu cinci ani că derby-ul campionatului de fotbal din România se va juca între Steaua şi CFR Cluj? Cine ar fi crezut că un astfel de meci va stârni atâtea patimi, dispute şi polemici? Cine ar fi crezut că partida, care a atras în Ghencea mai mulţi spectatori decât o dispută de Champions League, va fi catalogată drept una dintre cele mai spectaculoase ale ultimului deceniu? Probabil că nimeni.
Echipele din provincie nu mai emiteau, de mult, niciun fel de pretenţii în campionat. Abia dacă reuşeau să supravieţuiască din punct de vedere financiar de la un an la altul. Ei bine, iată că, după aproape 20 de ani de supremaţie a granzilor din Bucureşti, a apărut o echipă mică, dar foarte bine organizată din punct de vedere managerial şi cu un buget de investiţii impresionant, care şi-a propus să răstoarne ierarhiile. Dacă va reuşi, rămâne de văzut.
Este clar însă că lucrurile se schimbă. Capitala pierde încet, dar sigur monopolul atât pe plan fotbalistic, cât şi pe plan economic. Iar răsuflarea Clujului se simte din ce în ce mai fierbinte în ceafa Bucureştiului. În oraşul de pe Someş afacerile se dezvoltă la scară impresionantă. Companii de renume internaţional, dezvoltatori imobiliari de anvergură, mărci celebre din lumea modei.
Toţi au ales România, via Cluj. Managerii firmelor care au decis să atace piaţa autohtonă au observat că profiturile vin la fel de bine şi dacă afacerea nu are drept punct de plecare Bucureştiul. Mai ales că oraşul devine pe zi ce trece tot mai îmbâcsit şi obositor.
Cu siguranţă că nu toate afacerile s-au bulucit dintr-odată la Cluj, Timişo