CĂLIN HERA: "Are în birou un acvariu cu peşti pe care îi îngrijeşte singur."
Are în birou un acvariu cu peşti pe care îi îngrijeşte singur. În luna septembrie va împlini 43 de ani (e Fecioară). Înoată zilnic câte trei kilometri, în două reprize, joacă şah, practică yoga, este fan Deep Purple, Black Sabbath şi Led Zepelin, citeşte Bulgakov şi se descurcă binişor în limba lui lol, omg, rofl, :) şi >:). Aceasta e poza simpatică a lui Dmitri Medvedev, ales duminică în funcţia de preşedinte al Rusiei.
A, s-ar mai putea adăuga ceva, de dragul celor care cred în teoria conspiraţiei: se ştie cu Vladimir Putin de 17 ani, i-a fost şef al administraţiei prezidenţiale, şef de campanie electorală, prim-vicepremier. Cu alte cuvinte, nu a apărut deloc din senin. Toţi aceia care vorbesc „de bine“ ceea ce se întâmplă la Moscova (sau ceea ce va urma) insistă pe ideea că Medvedev nu a avut legă turi cu KGB/FSB. E un lucru important într-o ţară în care trei din patru politicieni ruşi de rang înalt au avut legături cu serviciile de securitate (conform unui studiu al Academiei de Ştiinţe din Rusia). Dar legătura directă sau întortocheată cu serviciile secrete, ştiută sau neştiută, nu mai explică tot. Nu poţi ajunge şef la Kremlin dacă „grupul“ nu te sprijină, dacă nu te poate folosi. Cel puţin două personaje interesante din Rusia pot depune mărturie. Unul este ex-premierul Mihail Kasianov, care nu a avut voie să candideze pentru nereguli (inventate, zice el) la lista de susţinători. Celălalt e fostul campion la şah, Gari Kasparov, care nici măcar nu s-a mai înscris în cursă, ca să nu participe la „mascaradă“.
Pentru ruşii de rând cu oarecare pregătire politică trebuie că a fost o zi tristă. Ţara lor e foarte departe de ceea ce numim democraţie. Cunosc teoriile care spun că termenul de democraţie rusească e un nonsens şi că o ţară ca Rusia nu e pregăti