Chiar şi şcolile din centrul Capitalei, nu doar cele din oraşele mici sau din localităţile din ţară, au ales să introducă uniforma şcolară pentru elevii lor. Un exemplu în acest sens este Şcoala Nr. 11 „I. Heliade Rădulescu”, şcoală de elită a învăţământului bucureştean. De anul trecut, de când Legea nr. 35 privind introducerea unui semn distinctiv pentru elevi a fost aprobată, foarte multe şcoli au ales ca elevii lor să poarte uniforme, acelaşi lucru întâmplându-se şi la şcoala de lângă Guvernul României. În perioada mai-iunie 2007, părinţii, profesorii şi elevii au hotărât să aleagă o ţinută uşoară, comodă şi accesibilă.
De comun acord, aceştia au decis că elevele să poarte tricouri bleu şi elevii tricouri bleumarin. Fiecare elev şi-a făcut cel puţin un tricou care costă 18 lei şi o bluză cu mâneci, care costă 27 lei. Pe fiecare tricou este imprimat numele şcolii şi sigla. Din acest an, elevii s-ar putea să aibă pe lângă această vestimentaţie modernă şi hanorace pentru vremea răcoroasă. Directoarea şcolii, Victoria Barbu, ne-a spus că părinţii copiilor au fost întru-totul de acord ca elevii să poarte uniforme, spunând că astfel sunt eliminate diferenţele dintre elevii cu posibilităţi materiale mai mari şi cei care provin din familii nu la fel de înstărite. (E.L.)
Concurs
Votează uniforma preferată pe www.gandul.info
Anana Marinescu (10 ani) şi Costin Bârlea (12 ani) sunt elevi în clasa a V-a D la Şcoala Nr. 11 „I. Heliade Rădulescu”, din Bucureşti. Când erau în clasele primare, ei, ca şi actualii lor colegi din clasele I-IV, aveau altfel de uniforme. Elevele îşi pot alege uniformele, care pot fi formate din fuste plisate, sarafane sau rochiţe, model scoţian, şi bluze albe. Colegii lor au veste, tot model scoţian, bluze albe şi cravate sau papioane. Asemenea celor 600 de elevi de la Şcoala „I. Heliade Rădulescu”, şi voi ne puteţi prezenta un