Săptămânal, 15 copii din clasele a III-a şi a IV-a vin la cercul de pictură gratuit al doamnei profesor Mariana Palea, de la Clubul Copiilor şi Elevilor, din sectorul 1 al Capitalei. Cu blocuri de desen mai mari decât ei, cu acuarele şi pensule, elevii vin în fiecare vineri să înveţe să devină artişti. Pentru că le place să picteze, pentru că e recreativ, pentru că îi linişteşte. Acestea au fost câteva dintre motivele invocate de copii. „Pentru că în ziua de azi copiii trebuie să se cultive. Ei nu mai primesc educaţia pe care am primit-o noi, când eram elevi”, ne-a spus dl. Mihalache, tatăl Alexandrei.
Profesoara lor, membră a Uniunii Artiştilor din România, ne-a spus că foarte mulţi dintre ei au premii la concursurile naţionale şi, după terminarea şcolii, aleg să urmeze facultăţi de profil. Aceste cercuri au însă şi probleme: după 1990, numărul lor, al profesorilor şi al personalului a început să fie redus dramatic. Înainte de ’90 existau mai bine de 30 de cercuri, iar acum au mai rămas doar 16 cercuri. Acest lucru înseamnă şi reducerea numărului de copii care mai frecventează diversele activităţi extraşcolare. Elevii îşi trăiesc copilăria şi îşi pregătesc lucrările pentru a participa la concursul „Paleta micului pictor”, iniţiat de profesoara lor. (E.L.)
Săptămânal, 15 copii din clasele a III-a şi a IV-a vin la cercul de pictură gratuit al doamnei profesor Mariana Palea, de la Clubul Copiilor şi Elevilor, din sectorul 1 al Capitalei. Cu blocuri de desen mai mari decât ei, cu acuarele şi pensule, elevii vin în fiecare vineri să înveţe să devină artişti. Pentru că le place să picteze, pentru că e recreativ, pentru că îi linişteşte. Acestea au fost câteva dintre motivele invocate de copii. „Pentru că în ziua de azi copiii trebuie să se cultive. Ei nu mai primesc educaţia pe care am primit-o noi, când eram elevi”, ne-a spus dl. Mihalache, tatăl Alexandre