Zeci de bucătari profesionişti şi amatori au demonstrat, la Azuga, că mâncarea naturală, gătită la aer curat, e cea mai gustoasă şi mai sănătoasă . Alimente sută la sută naturale, Zeci de bucătari profesionişti şi amatori au demonstrat, la Azuga, că mâncarea naturală, gătită la aer curat, e cea mai gustoasă şi mai sănătoasă .
Alimente sută la sută naturale, foc de lemne, aer proaspăt de munte şi vinuri de cramă din cele mai alese. Toate aceste ingrediente au atras mii de vizitatori sâmbătă, în staţiunea Azuga, care a fost învăluită de mirosurile apetisante şi fumul gros de la grătarele concurenţilor înscrişi la Campionatul internaţional de gătit în aer liber.
Pe o vreme relativ rece, în bătaia unui vânt capricios, zecile de bucătari profesionişti şi amatori şi-au încercat forţele şi talentul pentru a impresiona papilele gustative ale membrilor juriului.
Manifestarea şi-a propus să aducă în România conceptul de "bucătărie-cultură", menit să schimbe metalitatea românilor cu privire la ce, cum şi în ce fel mănâncă. Încă de dimineaţă, bucătarii "în aer liber" şi-au luat în primire standurile de lemn, ridicate în curtea Cramelor Halewood, la circa 10 minute distanţă de pârtia din Azuga.
Înarmaţi cu oale, crătiţi, ceaune, ustensile de bucătărie, ingrediente şi cu "mult talent", competitorii şi-au dovedit măiestria şi rapiditatea în prepararea felurilor înscrise în concurs, sub privirile pofticioase ale vizitatorilor şi jurnaliştilor. Spre orele prânzului, aerul tare de munte, încărcat cu "emisii delicioase", a luat pe sus nasurile celor prezenţi, care au aşteptat cu nerăbdare ca membrii juriului să termine degustarea şi notarea fiecărei echipe concurente.
Printre norocoşii membri ai juriului s-au numărat cârcotaşul Şerban Huidu, Dan Chişu, actorul Şerban Ionescu, maestrul în arta culinară Vlad Florica şi preşedintele Asociaţiei Bucătaril