Israelienii şi palestinienii îşi unesc pentru prima oară forţele în numele unei cauze ecologiste. În sângerosul şi nesfârşitul conflict dintre israelieni şi palestinieni, ceea ce n-au Israelienii şi palestinienii îşi unesc pentru prima oară forţele în numele unei cauze ecologiste.
În sângerosul şi nesfârşitul conflict dintre israelieni şi palestinieni, ceea ce n-au reuşit să facă tratatele de pace a reuşit dorinţa comună de a salva natura.
O neobişnuită echipă compusă din colonişti evrei, militanţi ecologişti israelieni şi militanţi palestinieni colaborează în Cisiordania pentru a salva animalele sălbatice dintr-un canion arid. Acestea riscă să rămână fără sursele vitale de apă din cauza zidului de securitate pe care Israelul îl ridică pentru a izola teritoriile palestiniene, relatează NBC.
Gazelele, hienele şi vulpile se adapă din râul străjuit de eucalipţi care trece prin canionul din deşertul Cisiordaniei. Zidul de securitate israelian, lung de 790 de kilometri, este finalizat în proporţie de două treimi. În curând, Israelul intenţionează să ridice o barieră de securitate de 13 kilometri care să intersecteze regiunea Wadi Qelt, distrugând canionul care traversează Deşertul Iudaic, în apropiere de Marea Moartă.
Wadi Qelt, sanctuar din vremuri biblice
Din vremuri biblice, preoţii, profeţii şi evreii care fugeau de romani şi-au găsit adăpost în peşterile din Wadi Qelt şi şi-au astâmpărat setea din izvoarele sale. Ei împăţeau deşertul cu leoparzii, lupii şi şoimii. Aici se spune că a locuit şi a răspândit credinţa Ioan Botezătorul. Astăzi, Wadi Qelt este una dintre ultimele zone sălbatice din regiune, unde animalele se deplasează în voie. Potrivit echipei israelo-palestiniene, fauna sălbatică şi peisajele virgine din regiunea Wadi Qelt ar putea afectate în mod ireversibil.
"Este pentru prima oară î