Sute de metri cubi de dejecţii ajung, zilnic, în râul Milcov din cauza faptului că staţia de epurare a oraşului Odobeşti, judeţul Vrancea, nu funcţionează. Filtrul staţiei se limitează la Sute de metri cubi de dejecţii ajung, zilnic, în râul Milcov din cauza faptului că staţia de epurare a oraşului Odobeşti, judeţul Vrancea, nu funcţionează. Filtrul staţiei se limitează la doar două bazine de decantare, iar apa plină de spumă infectă se scurge direct în Milcov, distrugând ecosistemul în aval.
O parte din reţeaua de alimentare cu apă potabilă a oraşului Odobeşti datează din anul 1912. Situaţia este
arhicunoscută de autorităţile locale şi judeţene. Primăria Odobeşti a făcut demersuri pentru obţinerea fondurilor necesare unei staţii de epurare moderne, însă la nivelul Ministerului Mediului proiectul s-a blocat.
Fostul ministru al mediului, Sulfina Barbu, i-a răspuns primarului Daniel Nicolaş că nu-i nicio grabă, deoarece "termenul impus de aderarea la Uniunea Europeană este 2013". Un proces-verbal de constatare încheiat în luna februarie 2006, înaintat conducerii Prefecturii şi Consiliului Judeţean Vrancea arăta situaţia gravă prin care trecea staţia de epurare învechită de la Odobeşti, însă nimeni nu a mişcat un deget. "Cred că s-a aşternut praful peste proiectele noastre.
Am revenit cu o adresă la minister în luna ianuarie 2008, dar nu am primit niciun răspuns", a declarat primarul Nicolaş. Cu toate că procesul de constatare a fost semnat de şapte instituţii şi zece specialişti, toată lumea se face că plouă. Procesul-verbal amintea despre riscul epidemiologic major de izbucnire a unei epidemii hidrice şi a afectării stării de sănătate a populaţiei ca urmare a deficienţelor pe reţeaua de canalizare a oraşului şi a staţiei de epurare a apelor uzate.
Specialiştii au menţionat că apa râului Milcov este poluată 24 de ore din 24, pânza fr