Ultima săptămână de tranzacţionare din luna februarie a început în forţă pe piaţa de acţiuni de la Bucureşti, cu o valoare a tranzacţiilor dublă faţă de media din ultima lună. Presiunea exercitată de cumpărători a adus o creştere violentă pentru indicii de la Bursa de Valori în şedinţele de luni şi marţi. Indicele principal a câştigat în aceste două şedinţe aproximativ 7%, iar indicele societăţilor de investiţii financiare a urcat cu peste 11%. Aceast�
Ultima săptămână de tranzacţionare din luna februarie a început în forţă pe piaţa de acţiuni de la Bucureşti, cu o valoare a tranzacţiilor dublă faţă de media din ultima lună.
Presiunea exercitată de cumpărători a adus o creştere violentă pentru indicii de la Bursa de Valori în şedinţele de luni şi marţi. Indicele principal a câştigat în aceste două şedinţe aproximativ 7%, iar indicele societăţilor de investiţii financiare a urcat cu peste 11%. Această creştere a fost susţinută şi de volume de tranzacţionare peste medie şi a fost determinată, cel mai probabil, de motive tehnice, evoluţiile descendente din săptămânile anterioare nefiind justificate din punct de vedere fundamental.
După o creştere de peste 10% pentru indicele BET şi de peste 16% pentru BET FI pe parcursul a doar cinci şedinţe de tranzacţionare, au venit şi şedinţele de corecţie obişnuite după o astfel de evoluţie, determinate de marcările de profit, înregistrate miercuri şi joi. Vineri însă, scăderile s-au accentuat pe piaţa de la Bucureşti, de această dată cauza fiind sentimentul negativ din pieţele externe.
Investitorii au fost şi de această dată influenţaţi mai puternic de bursele externe decât de informaţiile pozitive publicate în finalul săptămânii de către Banca Comercială Română.
Profitul net obţinut de Grupul BCR în 20