O familie din comuna vâlceană Mateeşti a acceptat abia astăzi să fie evacuatădin cauza noilor alunecări de teren. Halda de steril din Mateeşti, care a distrus luna trecută şapte case din O familie din comuna vâlceană Mateeşti a acceptat abia astăzi să fie evacuatădin cauza noilor alunecări de teren.
Halda de steril din Mateeşti, care a distrus luna trecută şapte case din satul Turceşti, a început de luni să înainteze din nou către locuinţele aflate în imediata apropiere. Patru case se află în pericol de a fi înghiţite de pământ, iar autorităţile locale au dat dispoziţie de evacuare şi pentru cea de-a opta locuinţă din satul Turceşti.
Ieri-dimineaţă, peste 30 de pompieri au venit în zonă pentru a evacua cea de-a opta locuinţă, a familiei Golescu, în pericol de a fi înghiţită de halda de steril. Deşi se află la 40 de metri depărtare de alunecarea de teren, Adrian Golescu a refuzat iniţial să fie evacuat pe motiv că autorităţile nu i-au furnizat informaţii suficiente despre ce se va întâmpla cu familia sa.
"Nu am unde să mă duc cu cei doi copii, pentru că cele două camere de la căminul cultural unde vor să ne mute sunt sub orice critică şi îmi este frică să nu mi se îmbolnăvească copiii. Am luat bani din bancă să-mi fac această casă şi am rată pe zece ani.
E dureros că nu-mi spune nimic cu privire la despăgubiri", a declarat pentru Mediafax Adrian Golescu. Ieri-seară, familia Golescu a acceptat în cele din urmă să fie evacuată în cursul zilei de astăzi. Alte 20 de persoane ale căror case sunt în pericol din cauza alunecării de steril le-au spus autorităţilor locale aflate la faţa locului că nu mai acceptă să fie evacuaţi până când nu li se vor da informaţii exacte despre ceea ce se va întâmpla cu ei după ce ar urma să îşi părăsească locuinţele.
"Sunt de acord cu dumneavoastră că sunteţi nemulţumiţi de ajutoarele primite, dar aveţi to